Comunicat de presa F4L

Comunicat de presă

“Food for Life” Romania, o umbrelă comună pentru companiile româneşti din industria alimentară orientate spre inovare şi dezvoltare si cercetare

Bucureşti, 15 martie 2014.

Sunteti de acord sa continuam ca România sa fie perceputa ca un exportator net de materii prime şi inteligenta? Doriti să demonstram că suntem capabili de lucruri ingenioase şi cu valoare adăugată? Pentru companiile din domeniul alimentar există o soluţie testată deja la nivel european: parteneriate public-private care aduna laolalta organizatiile cu rol major din domeniul de activitate, cu scopul de a realiza obiectivele de cercetare strategice ale sectorului alimentar. În acest moment, companiile româneşti din industria alimentara indiferent de mărime, de la companii cu vechime pe piaţă la start-up-uri, au la dispoziţie o platformă tehnologica prin care îşi pot coaliza eforturile pentru a creşte gradul de inovaţie în domeniu, pentru a spori competitivitatea industriei în ansamblu şi, în final, pentru a contribui la creşterea calităţii vieţii în ţara noastră.
Platforma Tehnologică Naţională “Food for Life” Romania fost gândită pentru a-i reuni sub aceeaşi umbrelă pe toţi cei interesaţi de dezvoltarea domeniului alimentar: institute de cercetare, jucători din industrie, asociaţii profesionale, patronate, fundaţii, consumatori şi, nu în cele din urmă, autorităţi.
Avantajele pe care le pot avea entităţile care participă activ la această platformă sunt accesul la instrumente de inovare prin participare în proiecte nationale si internationale de cercetare-inovare-dezvoltare, facilitarea transferului de inovatie din sectorul cercetare-dezvoltare catre companiile din producatoare, acces la informaţii şi noutăţi din domeniu, acces la servicii support pe axe importante ale domeniului alimentar şi reprezentare în relaţia cu autorităţile.
La nivel european, platforma “Foof for Life” a demarat în 2005, până acum fiind lansate sau în curs de implementare platforme naţionale în 25 de state europene.
“Pasul următor coalizării forţelor noastre este elaborarea unui plan concret de acţiune, stabilirea procedurilor şi un calendar foarte clar pentru implicarea membrilor noştri. Un dialog permanent cu autorităţile statului şi cu institutele de cercetare va permite testarea soluţiilor rezultate pe această platformă”, a declarat Mihai Visan- presedintele Platformei “Food for Life” Romania.
Până acum, la această platformă au aderat cele mai importante universităţi si institute nationale de cercetare de profil din ţară, organizaţii patronale precum Federaţia Romalimenta, producatori si companii private de cercetare de produs, inovare si standardizare.

Toate companiile interesate se pot înscrie voluntar accesând pagina http://www.food4life.ro

Despre Food for Life:
Lansată la nivel european în iulie 2005, platforma Tehnologica “Food for Life”, sub directa coordonare a Confederaţiei Industriilor Agro-Alimentare din ţările Uniunii Europene, CIAA. Pentru România, Institutul de Bioresurse Alimentare a propus şi câştigat un proiect în cadrul programului “CAPACITĂŢI” - Modulul II“PLATFORMA TEHNOLOGICĂ NAŢIONALĂ “FOOD FOR LIFE” şi a avut iniţiativa constituirii Platformei Tehnologice “Food for Life” in Romania.